PC

World of Warcraft: Shadowlands je najbrže prodavana PC igra svih vremena

FOTO Blizzard

Popularnost World of Warcraft franšize je po tradiciji uvek na visokom nivou sa dolaskom ekspanzija, ali je najnovija dovela do obaranja rekorda.

Shadowlands ekspanzija je donela dosta noviteta u WoW svet, i to prilično dobrih koji su igru načinili zabavnom, što je kolega napisao u recenziji, a verovatno i većina fanova deli takvo mišljenje.

Sama početna prodaja je dobar pokazatelj popularnosti, a Blizzard je nedavno ozvaničio finansijke rezultate za Shadowlands. Sa 3,7 miliona kopija prodatih u prva 24 časa Shadowlands je postao najbrže prodavana PC igra. Prvo mesto je oteto od druge Blizzardove igre, čuvenog Diabla 3.

Pored odlične prodaje za novu ekspanziju prvog dana, Blizzard se pohvalio da ove godine World of Warcraft beleži ogroman broj aktivnih igrača na mesečnom nivou, kao i porast broja onih koji su pretplate osigurali na duže vreme. Prema rečima predsednika Alena Breka, Igrači su u Azerothu ove godine proveli više vremena, nego u poslednjih 10 godina.

Šteta je samo što Shadowlands ovaj rekord neće držati još dugo vremena, pošto će Cyberpunk 2077 koji izlazi za par dana verovatno ovu cifru ostaviti u prašini.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top