PC

Preko 100 miliona računara i dalje koristi Windows 7

FOTO: Microsoft

Pre tačno godinu dana, Windows 7 je otišao u istoriju, ili je barem tako Microsoft mislio.

Prošlog januara je nakon 10 godina ugašena podrška za Windows 7, sa savetom da korisnici pređu na Windows 10 koji uživa aktivnu podršku i zaštitu.

Izgleda da mnogi to nisu poslušali, pošto se Windows 7 nalazi instaliran na preko 100 miliona računara. Zanimljivo je da je broj korisnika Windows 7 platforme porastao u decembru i sada na tržištu postoji 19,71% računara koji koriste sedmicu.

Analitičari iz NetMarketShare napominju da bi broj računara sa ovim operativnim sistemom mogao biti i znatno veći, pošto nije moguće izvući sve podatke.

Najveći broj u ovom procentu čine kompanije koje i dalje koriste sedmicu, pošto bi im prelazak na desetku bio preskup, pogotovu u doba pandemije korona virusa, a da ne spominjemo kompatibilnost starijih programa sa novim operativnim sistemom.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top