PC

Embracer grupa(THQ Nordic) kupila vlasnike Borderlands franšize za 1,3 milijarde dolara

Velika poslovanja i kupovine se sklapaju početkom 2021. godine. Microsoft polako privodi kraju kupovinu Bethesda studija i njene matične kompanije za 7,5 milijardi dolara, a nedavno se sklopio sličan veliki ugovor.

Embracer grupa, najpoznatija po kompaniji THQ Nordic, je u konstantnoj potrazi za novim studijima i kompanijama koje će kupiti, a sada je rešila da izdvoji baš veliku svotu novca i pod svoje okrilje dovede vlasnike Borderlands franšize. Embracer grupa je kupila Gearbox za 1,3 milijarde dolara.

Ta suma novca će biti isplaćena u etapama, pošto će Gearbox u kešu dobiti samo 188 miliona dolara, a 175 miliona $ će biti isplaćeno u vidu deonica. Ostatak sume će biti isplaćen tokom narednih 6 godina i to ako Gearbox ispoštuje (trenutno nepoznate)planove u datom periodu.

Gearbox je u ruke Embracer grupe dospeo sa 550 zaposlenih, koji neće biti negativno pogođeni ovom kupovinom. Isto važi i za Borderlands franšizu, pošto će ona i dalje ostati u vlasništvu ovog developera, i on će nastaviti saradnju sa Take-Two.

Ovom kupovinom Embracer Group sada ima čak 7 glavnih razvojnih grupa u kojima se radi na brojnim igrama. Krajem prošle godine, ova ogromna kompanije je pored velikog broja novih studija kupila i domaće developere Mad Head Games.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top