PC

Saudijska Arabija kupila EA, Activision i Take-Two akcije u vrednosti od preko 3,3 milijarde dolara

Fond za javne investicije Saudijske Arabije upravo je kupio solidan deo akcija Activison, EA i Take Two-a. Otupili su 15 miliona Activison akcije što je oko 3.5% kompanije, 7.42 miliona Elecronic Arts-a, oko 2.6% udela i 3.97 miliona Take Two akcija koje predstavljaju 3.5% dela firme. Poređenja radi, najveći pojedinačni akcionar Activision-a je američki biznismen Bobi Kotik koji radi kao glavni izvršni direktor (CEO), vlasnik je samo 0,56% kompanije, a najveća grupa je Vanguard koja poseduje 7.8% Activison-a, tako da saudijski fond sada poseduje prilično veliki deo izdavača i kreatora video igara.

Saudijski fond je pre gejming industrije investirao i u kompanije iz drugih industrija poput Facebook, Disney, Uber i Boeing-a koje su sigurno zaradile koji dolar prestolonasledniku Saudijske Arabije. Interesantne biznis odluke su već obeležile ovu godinu. EA je nedavno najavio kupovinu britanskog izdavača Codemasters-a za koga su dali manje para nego na Glu Mobile studio koji je poznat po mobilnim hitovima vezanim za Kim Kardašijan i gomilu drugih slavnih ličnosti. Kompanija je potrošila 2,4 milijarde dolara za studio koji radi na mobilnim naslovima a trebalo bi da se zatvore 30. juna.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top