PC

Međuplatformsko igranje i progresija uskoro stižu u Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege ostaje prilično popularna taktička pucačina i posle dugog niza godina. Ubisoft igru podržava redovnim dodavanjem sadržaja, kao i kozmetike, a trenutno je u pripremi nešto što će olakšati igranje na više različitih platformi.

U razvoju je međuplatformska progresija(cross-progression) što znači da će napredak u vidu otključanih operatora i dodataka biti vezan za jedan isti nalog, bez obzira na kojoj se platformi igra. Ovaj vid napredovanja naloga već delimično postoji za prošlu i novu generaciju konzola(PS4 na PS5 na primer), ali veliki broj ljudi jedva čeka da sve operatore koje poseduje na PC-u koristi i na konzolama, bez potrebe za ponovnom kupovinom.

Drugi element koji stiže u Rainbow Six Siege je međuplatformsko igranje, takozvani krosplej. Krosplej je odličan element sve prisutniji u velikom broju multiplejer igara, a uskoro i ovde. On će omogućiti igračima sa Playstation i Xbox konzola da se takmiče međusobno, kao i oni sa PC platforme. Međutim, deo tima u Ubisoftu je skeptičan po pitanju mešanja PC i konzola, pošto Žan-Baptist Hejl, režiser igre, misli da će igrači na računarima imati preveliku prednost nad kontrolerom, pošto R6 Siege nema aim assist funkciju koja bi premostila nedostatke.

Još uvek se razmatra rešenje za ovaj potencijalni problem, a Ubisoft će ga verovatno i naći u narednim mesecima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top