PlayStation 5

Sony će ovog leta omogućiti proširivanje interne memorije na PS5

Prema izveštajima Sony će već ovog leta izbaciti podršku za dodatne diskove za PS5, a zajedno sa novim firmverom će se i otključati veća brzina ventilatora kako bi se sprečilo pregrevanje konzole. Od prvog dana kada je PS5 izašao znalo se da Sony mora što pre na neki način da doda ovu opciju, jer moderne igre počinju da zauzimaju trocifrene brojeve gigabajta, što bi vrlo ograničilo igrače jer igre sledeće generacije rade jedino sa interne memorije konzole. Playstation 5 ima nešto preko 600 gigabajta slobodnog prostora za instaliranje igara, a ako uzmete u obzir igre poput Call of Duty, jasno je da se hard disk može vrlo brzo popuniti.

Problem se još više komplikuje kada ne možete da premeštate PS5 igre van SSD-a, a Sony takođe ne sarađuje ni sa jednom nezavisnom kompanijom koja pravi hard diskove. Prema izvorima sa Bloomberg vebsajta, kada izađe planirani firmver, korisnici će moći da skunu plastični poklopac sa PS5 i priključe novu hardver za skladištenje igara. Sony još nike objavio kada će izbaciti ovu nadogradnju ali su dodali da rade i na podršci za proširenje M.2 SSD za Playstation 5. Krajem prošle godine Sonx je objavio da još razmatraju opciju da možete da sačuvate igre na USB ali bez mogućnosti igranja, jer je na prethodnim konzolama to bila slaba tačka preko koje se krekovao aparat. Međutim, imate mogućnost da salčuvate i migrate PS4 igre na kompatibilnom USB-u kada ga priključite na PS5.

Sony je i dodao da će kako igre budi izlazile, izlaziti i apdejtovi za ventilator koji će se prilagođavati radu za svaku igru. Kompanija će skupljati podatke o ponašanju procesora i uporedo optimizovati rad ventilatora koristeći informacije. Konzola koristi senzor temperature unutar procesora i tri senzora na matičnoj ploči koji upravljaju brzinom ventilatora, a Sony će ove parametre menjati putem onlajn apdejtova.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top