PC

Take-Two Interactive misli da su gejmeri spremni za povećanje cena igara

Kompanija pod kojom rade Rockstar i 2K Games, daje naznake da stiže još video igara koje će imati cenu od $69.99, ali još ne otkrivaju o kojim igrama i žanrovima je reč. Jedna od najvećih kritika vezana za konzole nove generacije je upravo cena igara. Sve velike gejming kompanije su skočile na ‘’money train’’ a Take-Two je jedna od prvih koja je naplaćivala skoro 70 dolara za “novi’’ NBA 2K21 i veruju da se ovaj trend treba preneti i na druge igre.

Izvršni direktor kompanije Štraus Zelnik, je već ranije branio ove poslovne poteze i odluku da se NBA 2K21 prodaje po većoj ceni. On je dodao da su potrošači spremno dočekali povećanje od deset dolara ali da nećete morati da izdvojite ovoliko novca za sve igre. Samo za one koje nude ogromnu vrednost i koje možete da igrate stotine sati kao što su GTA V…..i NBA 2K21!?!? Poslednji put cene su povećane tokom 2005 i 2006. godine i CEO kompanije misli da smo spremni za nešto slično.

Zelnik je isključivo u superlativima pričao o igrama iz njihove kolekcije, ali teško je razumeti povećanja za naslove koji nisu GTA V i Red Dead Redemption 2, pogotovo kada izvršni direktor hvali jednu od najomraženijih sportskih franšiza NBA 2K21. Povećanje cena u neku ruku i jeste očekivam korak zato što studiji kreiraju sve komplikovanije i komplikovanije naslove, ali ovo je i ujedno i mač sa dve oštrice koji su već iskoristili izdavači, kao na primer Gearbox za Godfall koji je ispodprosečna igra. Još jedna interesantna stavka je da su do ove odluke prvi došli veliki izdavači koji već zarađuju sumanute cifre na godišnjem nivou, a prošla godina je probila i te barijere.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top