Nintendo Switch

Preprodavci prodaju Super Mario 3D All-Stars po astronomskim cenama

Noćne more ljubitelja Nintendo igara su se obistinile. Kompanija je prošlog septembra i oktobra lansirala igre koje su imale ograničeni rok trajanja. Super Mario Bros. 35 i Super Mario 3D All-Stars ste jedino mogli da igrate do 31. marta a Nintendo je čak prestao i da pravi fizičke kopije poslednje pomenute igre. Iako nema nekog logičnog objašnjenja za ovakav potez, izgleda da je jedina svrha bila da se povećaju prodaje za ove igre i stvori visoka tražnja zbog ograničenog vremena. Možda i da se uzput pasivno pomogne preprodavcima kakav je bio slučaj sa većinom ograničenih ekskluziva koje je Nintendo do sada izbacivao.

Posebno popularna je bila kompilacija Super Mario 3D All-Stars koja je u kratkom roku prodala 8 miliona primeraka i koja sadrži Super Mario 64, Super Mario Sunshine i Super Mario Galaxy naslove. Kao što je zajednica upozoravala, istog trena kada su igre povučene, preprodavci su počeli da niču, a fizička verzija igre je već dostigla cenu na vebsajtovima od oko 2,000 dolara. Nintendo i dalje nije dao nikakvo obrazloženje zašto su igre povučene sa prodavnice, ali kruže glasine da će moći da se igre kupe individualno na popustima.

Jedina šansa da se po nekoj normalnoj ceni domognete Super Mario 3D All-Stars je ako su u nekoj prodavnici ostale fizičke kopije igre, pošto se u zadnje vreme kupovina uglavnom obavlja putem interneta. Svakako veliki finansijski uspeh kompilacije, koja je za prodala rekordan broj kopija za tri meseca iako su igre samo portovi starih naslova u visokoj rezoluciji bez ikakvih dodatnih sadržaja.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top