PC

Netflix želi da dublje zakorači u industriju video igara

Striming gigant Netflix, koji broji na milione mesečno aktivnih korisnika na svojoj platformi za prikazivanje serija i filmova, sada izgleda želi da dublje zakorači u industriju video igara.

Prema izveštaju sa portala The Information, Netflix je nedavno kontaktirao razne veterane gejming industrije sa interesom ostvarivanja partnerstva i kreiranja interaktivnog sadržaja za svoje pretplatnike. Kako se navodi, cilj je izrada igara i njihovo izdavanje kroz sistem pretplatničkog paketa, na sličan način kako već funkcioniše Apple Arcade.

Gejming industrija nije potpuna nepoznanica za Netflix. Pored raznih serijala po uzoru na postojeće franšize(Castlevania, Dragons Dogma), striming gigant je izdao i igru baziranu na Stranger Things seriji i Infinite Runner sa karakterima iz popularnih serija.Da ne zaboravimo i interaktivne serijale na samoj Netflix platformi, sa You vs Wild i Black Mirror specijalom u kojem su gledaoci na momente birali u kojem će smeru ići tok priče i kako će se ona završiti.

Netflix ima dosta originalnih projekata koje bi mogao pretočiti u formu video igre, samo ostaje da se vidi kako će se ta ideja dopasti fanovima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top