PlayStation 5

Izrada Playstation 5 igara će koštati preko 200 miliona dolara, predviđa bivši čelnik kompanije Sony

Izrada video igara, pogotovu onih koje pripadaju AAA tropi, postala je veoma zahtevan biznis. Napredak tehnologija i povećan apetit igrača za bombastičnijim avanturama doveo je do stalnog porasta troškova izrade takozvanih blokbaster igara.

Veliki izdavači ulažu najviše novca, pogotovu Sony, koji gotovo svaku svoju ekskluzivu posmatra kao visokobudžetsku i doista kvalitet drži na visokom nivou. Troškovi za izradu igara rastu sa porastom apetita i moguće je da će budžet za kreiranje PS5 igara dostići sumu od čak 200 miliona dolara.

Tako barem misli bivši čelnik u kompaniji Sony, Šon Lejden. On je u nedavnom intervjuu izjavio kako se budžeti za izradu video igara dupliraju sa svakom novom generacijom konzola, i da je u pitanju PS5 vrlo verovatno da će se preći suma od 200 miliona dolara.
On navodi da je ovo problem pošto se forsira stagnacija sa fokusom na izdavanje nastavaka za video igre koje su dobro prošle i takozvano “igranje na sigurno”.

Ovaj tip igara se već viđa u industriji, kao što je Call of Duty sa svojim godišnjim nastavcima, a i sam Sony kao da se polako približava toj praksi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top