Mobile

Kroz Roblox svakodnevno prođe 48 miliona igrača

Roblox Corporation se nikada nije nalazio u boljoj situaciji. Prema statistikama iz avgusta, njihova igra Roblox je doživela rast u gotovo svim aspektima. Igru igra više svakodnevnih korisnika, prosečno vreme provedeno u igri po igraču je takođe poraslo, a zarada i finansije su odlične. Ovo je možda iznenađenje, jer Roblox je tip igre koji nije interesantan igračima u dvadesetim, a možda i kasnim tinejdž godinama.

To izgleda ne zanima mlađe gejmere, jer je igra 2019. godine beležila oko 90 miliona igrača mesečno, a verovatno je u međuvremenu i preskočena cifra od 100 miliona. Ova popularnost se odrazila i na vrednovanje Roblox Corporation-a, koji se procenjuje na 30 milijardi dolara.

Poslednje statistike pričaju sličnu priču. Broj mesečnih igrača je porastao za 32% u poređenju sa avgustom prošle godine, i 4% ako se uporedi sa 46.6 miliona igrača koji su igrali igru u julu mesecu ove godine. Igrači su u avgustu proveli oko 4 milijarde sati u igri, i u proseku trošili nešto preko 4,5 dolara. Prihod se nalazi negde između 167 i 170 miliona, što je za 98, odnosno 102% više u poređenju sa prošlom godinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top