Vesti

Dolazak prenosive Playdate konzole odložen za 2022. godinu

Pored Switch i Steamdeck prenosivog hardvera, na vidiku imamo i Playdate konzolu koju ćemo moći nositi svuda sa sobom. 

Proizvođač Panic je odlučio da dolazak Playdate konzole ipak pomeri za 2022. godinu, u jeku novonastalih problema sa baterijom i nestašicom procesora.

U poruci izdatoj prednaručiocima, navedeno je da se na testiranju prvog kontigenta konzola uvidelo da trajanje baterija nije nimalo zadovoljavajuće i da ona traje dosta kraće nego što je želja. Playdate je predstavljen kao konzola sa izuzetno dugim životnim vekom koji bi izdržao i duže period bez korišćenja.

Proizvođač je čak i naišao na slučajeve u kojima su baterije potpuno ispražnjene da se više nisu mogle ni puniti. 

Problem sa baterijama je praktično sređen ali je bio dovoljan da se izazove višemesečno odlaganje datuma dolaska, zajedno sa nestašicom procesora.

Čak i kada se konzola konačno pojavi 2022. to neće biti kraj mukama, pošto će tada postati dostupno tek 20000 modela, a preko 50000 modela će se preći tokom 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top