Vesti

Bobi mora da ode! Akcionari traže ostavku Activision Blizzard CEO-a

Umesto da pričamo da je pravda zadovoljena i da Activision Blizzard radnici konačno mogu da rade svoj posao bez uznemiravanja i omalovažavanja, ovih dana smo saznali da je CEO kompanije Bobi Kotik bio veoma upućen šta se dešava u kancelarijama Activision-a. Zato je grupa akcionara poslala pismo u kojem traže ostavku bivšeg člana upravnog odbora Koka-Kole i direktora Yahoo!-a.

Da li smo zaista mislili da čovek koji se nalazi čitav život u odborima kompanija koje ne znaju šta znači transparentno i etičko poslovanje, je jedan od nas dobrih likova? Bobi možda jeste prevario mnoge u gejming zajednici, ali akcionari koje vodi SOC Investiciona Grupa se ne mogu lako zavarati.

Akcionari žele da vide leđa Bobi Kotiku, ali nije samo njegovo ime na tapetu. SOC traži i da se Brajan Keli i Robert Morgado isključe iz upravnog odbora kompanije. Njih dvojca su već nekoliko decenija na tim pozicijama, a Keli se pridružio 1995. dok je Morgado postao član odbora 1997. godine. Odbor je stao iza Kotika kada su se prvi put pojavile vesti o seksualnim uznemiravanjima i lošoj kulturi na radnom mestu, tako da je jasno zašto SOC želi da se reši ovih karaktera.

Nisu samo investitori nezadovoljni ponašanjem čelnika Activision Blizzard-a. Xbox šef, Fil Spenser, jer rekao da preispituje odnos sa kompanijom, a sličnu reakciju je imao je i predsednik Sony Interactive Entertainment-a, Džim Rajan. Čak je i oko 500 radnika kompanije potpisalo peticiju za odlazak CEO-a. Karma se vratila po svoje i ozbiljno ugrizla za zadnjicu Activison Blizzard, a mi se nadamo da će odgovarati za sve užasne poteze koje su povukli zadnjih godina.

Lično već godinama ne kupujem proizvode koje dolaze iz Blizzard-a i njihovih saradnika, a ovogodišnji fijasko je samo trešnjica na vrhu torte i dokaz da sam doneo pravu odluku. Ne planiram da ukažem poverenje kompaniji ni u budućnosti, i ovo je moja personalna odluka, a ne stav redakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top