Vesti

Microsoft prekinuo proizvodnju Xbox One konzola još krajem 2020. godine

Microsoft je zvanično potvrdio da je krajem 2020. obustavio proizvodnju Xbox One konzola, kako bi se potpuno posvetio izradi Xbox Series X|S.

Kako prenosi The Verge, direktorka Xbox marketinga Sindi Woker potvrdila je da je Microsoft prekinuo proizvodnju Xbox One konzola još krajem 2020. godine, pre lansiranja Xbox Series X. Xbox igrači više neće imati priliku da kupe konzolu starije generacije.

Međutim, PlayStation igrači još uvek mogu da kupe PS4. Sony je nedavno potvrdio da će i ove godine nastaviti proizvodnju PS4 konzola, još oko milion primeraka da budemo precizniji. Ovo su odlične vesti za sve konzolaše, jer je nestašica PlayStation 5 sistema još uvek i te kako prisutna.

Obustava proizvodnje Xbox One S konzola označava kraj jedne ere za sve Xbox igrače. Xbox One se prvi put pojavio 2013. godine, Xbox One S 2016. godine, Xbox One X 2017. godine, a digitalno Xbox One S izdanje 2019. godine.

Verovatno ćete još neko vreme moći da nabavite polovne Xbox One konzole, ali će ih nova generacija vremenom u potpunosti zameniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top