PC

Capcom ponovo beleži rekordne profite zahvaljujući prodaji starijih igara

Capcom rekordni profit nastavlja se 2022. godine, vođen prodajom zastarelih naslova, Resident Evil Village i Monster Hunter Stories 2.

U sredu, u svojim rezultatima za devet meseci zaključno sa 31. decembrom 2021. godine, japanski izdavač je prijavio najveću neto prodaju i najviše nivoe svih stavki profita na kraju trećeg kvartala u istoriji kompanije.

To znači da se Capcom približava svojoj devetoj uzastopnoj godini rasta operativnog prihoda i petoj uzastopnoj godini rekordnog profita.

Tokom svoje tekuće fiskalne godine koja se završava 31. marta, Resident Evil Village je do sada prešao 5,7 miliona jedinica, dok je Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin prodat u više od 1,4 miliona primeraka.

Ali sa 70% ukupne prodaje jedinica, prodaja kompanije tokom devetomesečnog perioda bila je u velikoj meri vođena starijim igrama u serijama Resident Evil i Monster Hunter, kao što je čuveni RE7: Biohazard.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top