PC

Maradona uklonjen iz FIFA 22

Dijego Maradona, jedan od najvećih fudbalera svih vremena, suspendovan je iz FIFA 22 nakon pravnog spora.

U poruci koja se pojavljuje kada igrači počnu igru, EA navodi: „Zbog pravnog spora treće strane, moramo obustaviti pojavljivanje Dijega Maradone u FIFA Ultimate Team Packs, Ultimate Draft i Soccer Aid World XI timu.

„Kao takvi, Diego Maradona predmeti više neće biti dostupni u paketima, SBC-ovima i FUT Draft-ovim, a njihov raspon cena je fiksiran do daljnjeg.

Navodno, problem proizilazi iz debate o tome ko poseduje prava na Maradoninu ličnost, a argentinski sud je prošle godine odlučio da je EA potencijalno pregovarala sa pogrešnom stranom i da je morala da ukloni Maradonu iz igre dok se ne utvrde sve okolnosti.

Prema izveštaju na argentinskom novinskom sajtu Infobae u novembru 2021, sud je utvrdio da je EA potpisala komercijalni ugovor sa Stefanom Cecijem, bivšim menadžerom igrača. Međutim, sud je došao do zaključka da Ceci nije imao zakonska ovlašćenja da sklapa takve poslove, i da nije mogao da dokaže da jeste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top