Nintendo Switch

Akcije kompanije Nintendo pale za 6% zbog odlaganje Breath of the Wild 2

Zelda fanovi su i te kako nestrpljivi da zaigraju potpuno novu igru iz popularne franšize, a Nintendo je nedavno to osetio na sopstvenoj koži.

Akcije japanske kompanije pale su za šest odsto na trgovanju u Tokiju zbog vesti da je The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 odložena.

Nosilac platforme je u utorak najavio da će dugo očekivani nastavak Nintendo Svitch, koji je ranije trebalo da stigne 2022., sada biti objavljen na proleće 2023. godine.

Pre pada u sredu, akcije Nintenda su porasle za 25 odsto od početka godine do danas, prenosi Rojters.

Serkan Toto, izvršni direktor konsultantske kuće Kantan Games sa sedištem u Tokiju, rekao je da jačina Nintendovog predstojećeg rasporeda izdavanja znači da je ovo bila godina dobra za odlaganje igre.

Nintendo Switch Sports će biti objavljen u aprilu, ispred Splatoon-a 3 ovog leta, Xenoblade Chronicles 3 u septembru i Pokemon Scarlet i Pokemon Violet krajem 2022.

„Ako postoji godina koja Nintendo može da priušti da izbaci Zeldu, to je ova godina“, rekao je Toto. „Fiskalna godina još nije ni počela i oni su proširili sve ove potencijalne blokbaster naslove.

Prva The Legend of Zelda: Breath of the Wild igra objavljena je kao Switch prvenac u martu 2017. i četvrta je najprodavanija igra za konzolu do sada sa 25,8 miliona prodatih primeraka do decembra prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top