Vesti

Glasine – Sony kupuje ono što je preostalo od Square Enix-a

Kompanije za video igre se bave akvizicijama levo i desno, a najnovija vest je da će Embracer Group preuzeti većinu zapadne strane kompanije Square Enix. Sada se fokus pomerio na japansku stranu Square-a, a glasine sugerišu da bi izdavača možda kupila druga japanska kompanija.

Microsoft je predvodio niz velikih i šokantnih akvizicija studija za video igre, uključujući, ali ne ograničavajući se na kupovinu Zenimax medija od 7,5 milijardi dolara, i kupovinu Activision Blizzarda od skoro 69 milijardi dolara.

Nakon ovoga, pojavile su se glasine o velikoj akviziciji sa PlayStation strane. Prema insajderu iz industrije Džefu Grubu, dotični studio je u stvari Square Enix – ili ono što je od njega ostalo.

Pročitajte još: Sony nije završio sa kupovinama developera, traži menadžera akvizicija

Iako sam Grub predlaže da se ovo uzme sa prstohvatom soli, procurelac je tvrdio da je ovo velika glasina za one koji znaju. Nedavna rasprodaja većine zapadnih odeljenja izdavača samo daje dodatnu verodostojnost ovoj ideji, pošto je Square Enix sada modernizovan – potencijalno spreman za kupovinu od strane kompanije Sony.

Naravno, moraćemo da sačekamo i sa sigurnošću vidimo šta će se desiti, ali ako Soni zaista na kraju kupi Square Enix, onda je industrija krenula u sasvim drugačiju budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top