PC

GTA 6 navodno koristi revolucionarni endžin sa 16K teksturama

Sve što znamo zvanično o GTA 6 do sada je da je u razvoju i ništa drugo. Prošla je skoro decenija od objavljivanja poslednjeg glavnog unosa u seriji video igara Grand Theft Auto. Naravno, fanovi postaju nestrpljivi da saznaju za sledeću igru Grand Theft Auto.

Bilo je na desetine glasina vezanih za GTA 6, ali ništa do sada nije zvanično potvrđeno. Neke od njih će očigledno ostati samo glasine dok će se neke obistiniti. Sada je „ugledni Rockstar izvor“ otkrio neke zanimljive sitnice o igri.

Prema izvoru, Rockstar Games koristi Rage 9 endžin za razvoj igre i može da podrži čak 16k teksture. Ako ga uporedimo sa Unreal Engine 5, najnoviji endžin Epic Gamesa može da podrži “samo” do 12k. Ovaj napredni Rockstar Games motor pomaže developeru da uključi neke revolucionarne karakteristike kao što je to kako „vetar utiče na to kako vaše vozilo upravlja“ u GTA 6. Osim toga, možemo očekivati i „revolucionarnu“ grafiku i efekte.

GTA igre su poznate po tome što se obraća pažnja na detalje, a u vetar koji utiče na upravljanje vašim vozilom nije tako teško poverovati. Međutim, sve ovo ipak treba uzeti sa rezervom jer dodatna očekivanja mogu pokvariti stvarno iskustvo za nas.

Insajder je takođe rekao da Rockstar Games takođe proširuje načine na koje će NPC-ovi komunicirati sa svetom i igračima. Ove informacije se poklapaju sa Take-Two patentom koji opisuje kako ne-igrivi karakteri(NPC) mogu da generišu sopstvene puteve koje treba da prate.

Uz ogroman uspeh GTA 5, Rockstar Games i Take-Two Interactive su svesni očekivanja fanova od GTA 6. Oni su navikli da se nose sa takvim pritiskom i uvek odvoje vreme pre nego što otkriju svoje igre.

Međutim, dok ne vidimo svojim očima, uvek će postojati neka vrsta sumnje u našim glavama za GTA 6. Uvek postoji sumnja da bi naša sledeća najiščekivanija igra mogla da bude Cyberpunk 2077…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top