PC

Rockstar patentirao specijalni sistem koji će ne-igrive karaktere u GTA 6 načiniti realističnim

Rockstar još uvek nije zvanično najavio Grand Theft Auto 6, a i zašto bi to učinio kada je GTA 5 još uvek poprilično popularan. Međutim, ova kompanija ne može da sakrije proces razvoja 6. dela u renomiranom serijalu, što se u više navrata saznalo.

Nove potencijalne detalje za GTA 6 dobijamo putem zahteva za patent koji je Rockstar podneo ranije i koji se tiče tehnologije iza ne-igrivih karaktera(NPC). Na zvaničnom sajtu za spomenuti patent otkriveno je da se tehnologija tiče realističnog i uverljivog ponašanja karaktera koji nisu kontrolisani od strane igrača, a spominje se i njihova navigacija u virtuelnom prostoru.

Pod tim se misli na njihovo jasno kretanje po putevima i ulicama, bilo vozilima ili pešaka. NPC likovi će znati kako da se ponašaju po lošijem putu, autoputu, gužvi i u odnosu na vremenske prilike. Patent neće uticati samo na kvalitet realizma u ponašanju karaktera, već će omogućiti i veći broj njih u svetu.

Rockstar navodi da će sa ovim patentom ne-igrivi karakteri ranije reagovati na prepreke i imaće unapred znanje o tome kako da se ponašaju kada je put blokiran ili se na njemu nađe neka prepreka, dok je u sada aktuelnim endžinima prisutno ponašanje gde karakteri prekasno reaguju. Nova tehnologija će ujedno omogućiti da saobraćaj u gradu bude što više nalik na onaj u stvarnosti, odnosno da najviše automobila bude u glavnim ulicama, a u sporednim manje.

Ako je ovaj patent zaista vezan za GTA 6, a sve upućuje da jeste, pred igračima je dosta realistično ponašanje stanovnika u igri, što će omogućiti bolju imerziju u digitalni svet.

Čekamo strpljivo na najavu GTA 6, koji se prema marketinškim planovima izdavača Take-Two treba pojaviti 2023. godine.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top