PC

VR modovi za GTA V, Red Dead Redemption 2 i Mafia igre ugašeni od strane izdavača Take-Two

Ako ste uživali u Red Dead Redemption 2, GTA V ili Mafia: The Definitive Edition u VR-u zahvaljujući nekim zgodnim modovima koje su napravili obožavaoci, imamo loše vesti. Zahvaljujući DMCA zahtevu kompanije Take Two Interactive – matične kompanije Rockstar Games i 2K – dovedeno je do zaustavljanja razvoja najpopularnijih VR modova.

Ova vest dolazi preko Luke Rossa – jedinog kreatora raznih VR modova za gorepomenute igre – koji je svojim pristalicama objavio poduži post. U njemu on tvrdi da je primio DMCA zahtev od Take Two Interactive za svoje projekte i da je kompanija zahtevala da „ukloni sva njihova dela zaštićena autorskim pravima sa [njegove] Patreon stranice“. Ovo je potvrdio Kotaku koji se direktno obratio Patreonu.

U postu svojim pratiocima, Luke Ros piše: „Kao što sam mnogo puta javno rekao, poštujem i poštujem autorska prava i moja namera je uvek bila da omogućim igračima da iskuse divne svetove koje su kreirali Rockstar i 2K (između ostalih kompanija) kroz VR, što samo znači više zadovoljstva kupaca i više prodatih primeraka za njih. Ne prodajem niti hostujem ništa što bi iskorišćavalo ili menjao njihov originalni IP i imovinu, a moji modovi rade samo ako korisnik već poseduje legalnu kopiju svojih originalnih igara.”

Modovi su bili jako ambiciozni u pogledu uloženog vremena i pružali su potpuno novu perspektivu iza izuzetno popularnih igara. Naravno, kompanije ne obraćaju pažnju na ništa od toga…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top