PC

PC tržište zabeležilo najveći pad prodaje u poslednjih 9 godina

Isporuka računara širom sveta doživela je „najveći pad u poslednjih devet godina“ tokom drugog kvartala 2022. godine, prema istraživačkoj i konsultantskoj firmi Gartner.

U novom izveštaju, kompanija je saopštila da je isporuka računara iznosila 72 miliona jedinica u drugom kvartalu, što predstavlja pad od 12,6% u odnosu na isti period 2021.

U njemu se navodi da je najoštriji pad tržišta računara u skoro jednoj deceniji izazvan geopolitičkim, ekonomskim izazovima i izazovima u lancu snabdevanja koji utiču na sva regionalna tržišta.

Tržište PC-a u EMEA je doživelo najveći pad u isporuci računara sa padom od 18%, a zatim slede SAD, gde su isporuke pale za 17,5%.

„Pad koji smo videli u prvom kvartalu 2022. ubrzao se u drugom kvartalu, podstaknut tekućom geopolitičkom nestabilnošću izazvanom ruskom invazijom na Ukrajinu, inflatornim pritiskom na potrošnju i naglim padom potražnje za Chromebook-ovima“, rekla je Mikako Kitagava, direktor istraživanja u Gartneru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top