PC

EA radi na patentu za stvaranje personalizovanog sadržaja na osnovu stila igranja

EA je podnela patent za tehnologiju koja generiše sadržaj u igri na osnovu načina na koji igrač pristupa igri.

Prijava patenta, pod nazivom „Persona Driven Dynamic Content Framework“, prvobitno je objavljena u aprilu i ponovo je objavljena ovog meseca.

Prema njegovom opisu i pratećim dijagramima, patent je za sistem koji „određuje ličnost igrača […] na osnovu informacija o gejmpleju za korisnika“.

Zatim, na primer, „izvodi dinamičko generisanje sadržaja ili dodatne preporuke proizvoda na osnovu ličnosti igrača.“

U dijagramu primera, igra može da proučava kako igrač odluči da igra određenu igru i odluči u koju ‘personu’ se kao rezultat uklapa.

Persone uključene u primer uključuju ‘explorer’, ‘competitor’, ‘collector’, ‘support’, ‘combatant’, ‘tank/lead’, ‘commander’ i ‘completionist’

Nakon određivanja ličnosti igrača, sistem može da se pozove na nju kada bira podatke koje će dati igraču.

Jedan primer dat za ovo je u preporuci drugih igara. Sistem može pristupiti ličnosti igrača i uporediti je sa prosečnim ličnostima onih koji igraju drugu igru.

EA patentira način za generisanje sadržaja zasnovanog na stilu igre
Ako se odobri, patent bi mogao da dozvoli igrama da nude različite plen ili nagrade u zavisnosti od toga kako se igrač ponaša
Sistem bi ipak mogao da prevaziđe preporuke za igre i može da utiče na sadržaj u igri, čak i na onaj koji je proceduralno generisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top