PC

Call of Duty će, kao i Minecraft, ostati multiplatformski

Kao odgovor na vesti da UK CMA prelazi na drugu fazu svoje istrage o planiranoj Microsoft-ovoj akviziciji Activision Blizzard-a, Microsoft je objavio novi post na blogu sa detaljnijim detaljima o svojim planovima za kompaniju nakon spajanja. Ukratko, Microsoft se sada čvršće zalaže za to da Activision Blizzard igre zadrži više platformi.

Post, koji je napisao izvršni direktor Microsoft Gaming-a i šef Xbox-a, Fil Spenser, pokušava da odgovori na neka goruća pitanja koja su postavljali obožavaoci, programeri i regulatori. Post priznaje da iako su konzole važne trenutno, Microsoft zaista želi da uvede budućnost u kojoj se igre mogu igrati na skoro svim uređajima. To uključuje dovođenje najvećih igara na Xbox Game Pass, tako da igrači imaju pristupačnu alternativu za kupovinu igara i omogućavanje pristupa igara na drugim uređajima, poput pametnih telefona, putem clouda.

Microsoft veruje da Activision Blizzard studiji imaju stručnost da zaista podstaknu Microsoftove napore da uvede vrhunske igre na mobilne uređaje.

Najvažniji pasus u postu glasi: „Ići ćemo principijelnim putem. Čuli smo da bi ovaj ugovor mogao da udalji franšize poput Call of Duty sa mesta na kojima ih ljudi trenutno igraju. Zato smo, kao što smo ranije rekli, posvećeni tome da ista verzija Call of Duty bude dostupna na PlayStation-u istog dana kada igra bude lansirana na drugom mestu. Nastavićemo da omogućavamo ljudima da se igraju jedni sa drugima na različitim platformama i uređajima.”

Spenser nastavlja da ističe da je to isti pristup koji je Microsoft koristio sa Minecraft-om i pokazao se veoma uspešnim. On takođe nagoveštava planove da se Xbox Store dovede na više platformi i uređaja u budućnosti, ukazujući da se Microsoft više pozicionira kao izdavač igara i provajder usluga, a ne kao nosilac platforme fokusiran na konzole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top