PlayStation 5

Sony navodno planira PS5 Slim model

Svaka generacija konzola, eventualno postane manja i tanja sa svakim redizajnom. Sa predstojećom revizijom PS5, mogli bismo da vidimo da se Sony udaljava od diskova i digitalnih verzija PS5 koje smo do sada videli. Umesto toga, Soni bi ponudio odvojivi disk za konzolu, što bi moglo pomoći u smanjenju troškova proizvodnje.

Pišući za Insider Gaming, Tom Henderson izveštava da su izvori upoznati sa Sonijevim planovima rekli da će nova revizija PS5 doći sledeće godine i da će „potpuno zameniti” trenutnu PS5 šasiju. Umesto toga, biće napravljena nova verzija konzole sa dodatnim USB-C portom na zadnjoj strani konzole. Ovo će se koristiti za odvojivu disk jedinicu, uklanjajući dodatnu masu iz samog kućišta konzole.

Čini se da je plan da se novi, tanki PS5 proda samostalno, kao i u paketu sa uključenim disk drajvom. Disk jedinice će takođe biti dostupne odvojeno, tako da ako u početku odlučite da koristite samo digitalni medij, kasnije možete dodati mogućnost reprodukcije fizičkih medija.

Tvrdi se da će se ovaj disk drajv priključiti na konzolu na način koji prikriva činjenicu da je reč o eksternom dodatku. Kada se sve kaže i uradi, ova verzija PS5 bi trebalo da bude lakša za proizvodnju, što će zauzvrat pomoći Soniju da odgovori na potražnju za PS5 konzolama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top