Vesti

Age of Empires IV i Age of Empires II DE dolaze na Xbox konzole

Ranije ove nedelje, listing je otkrio da Age of Empires II: Definitive Edition verovatno dolazi na Xbox. Sada, kao deo proslave 25. godišnjice serije, Microsoft je najavio da će i Age of Empires II i Age of Empires IV izači na Xbox konzolu.

Obe igre su već duže vreme dostupne na PC-u preko Steam-a i Xbox Game Pass. Sada će se uputiti na Xbox konzole 2023. godine. Age of Empires II stiže u januaru, a Age of Empires IV stiže kasnije tokom godine.

Xbox verzija će podržavati gamepad-ove, pored miša i tastature. Igra će takođe dobiti opcioni crossplay za multiplejer mod, a igre će konačno biti dostupne i preko xCloud servisa.

Nažalost, još nismo videli šemu kontrole gamepada. Prevođenje RTS igara na konzolu može biti teško, posebno zbog potrebe za jednostavnijim kontrolama. Ipak, bilo je nekoliko uspešnih pokušaja da se to uradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top