PC

Callisto Protocol je koštao 162 miliona dolara u produkciji, ali prodaja teče slabo

FOTO: Striking Distance Studios

Čini se da je KRAFTON potrošio 162 miliona dolara da bi napravio prvu horor igru od Striking Distance Studios, The Callisto Protocol. Štaviše, prema izveštajima, igra nije uspela i neće dostići početni cilj od 5 miliona prodaje.

Kao što je M-K-Odyssey izvestio:

„Prema Kraftonovom poslovnom izveštaju i kvartalnom izveštaju, kompanija je američkoj podružnici ‘Striking’ platila oko 196 milijardi južnokorejskih vona, uključujući 5,4 milijarde vona 2020., 77 milijardi vona 2021. i 113,6 milijardi vona od januara do septembra prošle godine. Distance Studio’ (SDS), developeru Callisto Protocol.

U dolarima, Callisto Protocol košta 162 miliona dolara. Ili je to barem iznos koji je KRAFTON platio Striking Distance Studios u protekle tri godine.

Štaviše, igra nije uspela i verovatno neće dostići svoj prvobitni cilj prodaje.

Analitička firma Samsung Securities očekivala je kumulativnu prodaju od 5 miliona primeraka. Međutim, i s obzirom na trenutni rang prodaje, kumulativna prodaja od 2 miliona primeraka neće biti laka do ove godine.

Malo iznenađuje da je KRAFTON očekivao da će se nova horor franšiza prodati u 5 miliona kopija. Čak i da je igra imala pozitivne kritike, tih 5 miliona bi bili težak zadatak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top