PC

Square Enix potvrdio da se Forspoken slabo prodaje

FOTO: Square Enix

Daleke 2021. godine, kada je Square Enix prvi put počeo da podiže cene svojih igara kako bi odgovarao novom standardu od 70 dolara koji je Sony uveo sa PS5. Iako je igra u to vreme bila dugo očekivana, cena od 70 dolara predstavljala je ogromnu prepreku za ulazak i mogla je da odvrati igrače od šanse da zaigraju potpuno novu franšizu. Sada je Square Enix potvrdio da je igra prodata ispod očekivanja.

Kao deo svoje nedavne prezentacije finansijskih rezultata, Square Enix je prokomentarisao Forspoken, rekavši da je prodaja igre “mala“ i dodajući da su recenzije lansiranja “izazovne“. Rane kritike igre su kočile prodaju na početku. Sada, Square Enix brine da neće dostići svoje projektovane ciljeve prihoda za ovu godinu.

Forspoken je objavljen u februaru za PS5 i PC. Iako je igra našla publiku, to nije bilo dovoljno da uguši kritičare, koji su bili razočarani ukupnim performansama igre i elementima priče i pisanja narativa. Nakon lansiranja, Square Enix je doneo odluku da apsorbuje Luminous Productions, a zaposleni sada treba da budu raspoređeni po drugim projektima u kancelarijama Square Enixa.

Iako bi Square Enix mogao biti pogođen tokom ove finansijske godine, stvari bi se trebale brzo okrenuti, jer bi Final Fantasy 16 trebalo da bude lansiran kasnije ove godine. Pored toga, Final Fantasy 7 Remake Part Two je takođe na putu, doduše kao ekskluziva za PS5.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top