PC

CD Projekt Red podelio detalje o restartovanju razvoja Witcher Project Sirius

FOTO: CD Projekt Red

Ranije ovog meseca, CD Projekt Red je rekao investitorima da planira da „otpiše“ sredstva potrošena na predstojeću igru, Project Sirius, pošto tim planira da razvoj počne iznova. Sada je kompanija ovo malo više objasnila, navodeći novi napor da se „rano smanje troškovi“, a ne da se stvari i troškovi nadovezuju.

CD Projekt Red je imao neke neuredne razvojne rasporede i probleme sa držanjem projekata “u okviru obima“. Ponekad se sav taj naporan rad i trud isplate, kao što smo videli sa The Witcher 3, a drugi put, završilo se katastrofom, kao što smo videli sa Cyberpunk 2077. Idemo dalje, CD Projekt Red ima mapu puta za više igara, sa više projekata u razvoju sa različitim budžetima na umu. Projekat Sirius bi trebalo da bude naslov sa nižim budžetom, na kojem je radi manji tim u poređenju sa The Witcher 4 (nezvanični naslov) i nastavkom Cyberpunk 2077.

U pozivu za finansijsku zaradu ove nedelje (preko VGC), finansijski direktor CD Projekta, Piotr Nielubowicz, govorio je o nedavnim promenama projekta Sirius, navodeći da “kako bismo ostali inovativni, moramo eksperimentisati i biti hrabri kada pokušavamo nove puteve, ali i da ostanemo pod kontrolom i držimo pravi kurs”. Zatim ističe da je projekat Sirius u razvoju u “novom studiju“ u porodici CDPR.

Kompanija će “nastaviti da procenjuje situaciju“ misleći da je “bolje rano smanjiti troškove, pa čak i ponovo pokrenuti razvoj ako je potrebno, nego nastaviti“. Generalni direktor CDPR-a, Adam Kicinski, dodao je da je to bila teška odluka.

Projekat Sirius bi trebalo da bude nova spin-off igra smeštena u The Witcher univerzumu, koju je razvio studio The Molasses Flood u vlasništvu CD Projekt grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top