PC

Street Fighter 6 postavio rekord po broju igrača u žanru borilačkih igara na Steamu

FOTO: Capcom

Uoči Street Fighter 6, i Capcom i fanovi su bili sigurni da će ova najnovija borilačka igra biti velika stvar. Sa konačnim izlaskom igre, sada možemo videti da je to zaista slučaj, sa SF6 koji je uspeo da postigne najviši vrhunski broj istovremenih korisnika bilo koje plaćene borilačke igre na Steam-u – nadmašujući Tekken i Mortal Kombat.

Odlaskom na Steam grafikone, možemo videti da je od svog izlaska 2. juna, borilačka igra sledeće generacije uspela da okupi publiku od preko 65.000 vrhunskih istovremenih igrača. Iako to na prvi pogled možda ne deluje kao velika stvar, analitičar industrije Benji Sales je izvestio da to označava SF6 kao daleko najveću borilačku igru u istoriji platforme u smislu istovremenih igrača.

Za poređenje, 2. najigranija borilačka igra na Steam-u je Mortal Kombat 11, koja je uspela da okupi ukupno 35.000 istovremenih korisnika tokom svog vrhunca. 3. mesto zatim ide Tekken 7 sa mnogo nižim vrhuncem od samo ispod 19.000 korisnika. U top 5 se nalaze Mortal Kombat X sa skoro 16.000 istovremenih igrača i Street Fighter V sa nešto manje od 15.000.

Sa neospornim ranim uspehom Street Fighter 6, biće zanimljivo videti kako će se Mortal Kombat 1 i Tekken 8 ponašati kada oba naslova budu objavljena u narednim mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top