Vesti

Diablo IV i Cuyberpunk 2077 mogu ipak da se igraju i na MAC računarima

Apple je najavio novu alatku koja će prevoditi igre koje su iskodirane za Windows u MacOS. Veoma podseća, tačnije zvuči kao Proton, Valvin layer za kompatibilnost za Steam Deck ili možda još bolje da ga uporedimo sa Wine za Linux.

Mnogi fanovi igara Diablo IV i Cyberpunk 2077 koji koriste MAC nisu bili oduševljeni što nemaju mogućnost da je igraju. Međutim, našlo se rešenje i za ovaj problem. 

Diablo IV je u ovom rešenju bolje prošao i nije bilo komplikacija, dok je Cyberpunk 2077 radio na 14fps, što i nije baš poželjno i nije baš to skroz adekavatno za uživanje u igri

Veoma je bitno da danas igra bude dostupna svima kako bi svi fanovi mogli da je igraju i da je preporučuju drugima. A ipak, broj ljudi koji koriste MAC uređaje su veliki. 

Apple je imao fokus uglavnom na mobilne igre i Apple Arcade, ali baš gejming što se tiče računara nije nikad bio njima glavni prioritet. 

Svi koji žele da igraju Diablo IV i Cyberpunk 2077 sad to mogu uz pomoć Game Porting Toolkit. Ovaj alat prevodi kod predviđen za x86 zasnovane uređaje u svoj sopstveni Apple Silicon jezik. 

Ovo će itekako značiti fanovima i svima koji nisu fanovi ovih igara. Takođe, ovo je samo iskorak za ove igre, a veliki pomak i prednost za sve buduće igre koje neće izaći na MAC uređajima. Ili pak igre čiji izlazak na MAC uređaje dolazi mnogo kasnije nego na PC i ostale konzole na kojima se igraju igre. 

Svi koji ste čekali da zaigrate ove igre, a koristili ste MAC, ne morate više da brinete. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top