Vesti

Shockwave Grenade se vraća u Fortnite zbog slabe pokretljivosti

Grenada šok talasa se vraća u Fortnite, i igrači će uskoro ponovo moći da se lansiraju napred uz pomoć nje. Do sada, Treća sezona četvrtog poglavlja je izazvala mnoštvo mešovitih reakcija. Nema sumnje o tome da je donela tonu sadržaja u Fortnite sa dodatkom novih džungla POI-ova. Vratila je Raptorsa i dala igračima jedinstveno oružje i predmete, poput Cybertron Cannon-a i Wildwasps-a, ali je takođe oduzela omiljene predmete fanova što im se nikako, ali nikako nije dopalo.

Nažalost, jedna stvar koja je posebno nedostajala igračima na početku Treće sezone Četvrtog poglavlja bila je pokretljivost. Kada je počela sezona WILDS, Fortnite je uklonio dve ključne opcije za pokretljivost, ODM Gear i Spider-Verse Web-Shooters, a nešto pre toga je još jedan predmet za pokretljivost, Kinetic Blade, takođe uklonjen iz igre. Nisu dodati novi predmeti kako bi zamenili ovaj veliki gubitak pokretljivosti, pa su mnogi igrači bili razočarani što se nisu mogli kretati kroz Battle Royale mapu onoliko brzo koliko bi želeli.

Srećom, čini se da će se ovaj problem sa pokretljivošću uskoro rešiti ili bar poboljšati. Zvanični Fortnite Status Twitter nalog otkrio je da će se Shockwave Grenade vratiti u igru sa ažuriranjem v25.10. Ažuriranja za Fortnite obično izlaze utorkom, pa igrači mogu očekivati da vide ovaj predmet ponovo 20. juna. Čudno je što će Grenada šok talasa biti dostupna samo u Zero Build režimu igre, a ne u redovnom Battle Royale režimu, ali se to može promeniti u budućnosti, kako Epic Games nastavlja da obraća pažnju na povratne informacije igrača. Ipak zadovoljstvo igrača treba da bude na prvom mestu liste prioriteta. 

Igrači koji su bili zadovoljni smanjenjem pokretljivosti u Fortniteu ove sezone verovatno neće biti previše razočarani ovim dodatkom. Shockwave Grenade su moćne, ali osim ako igrač ne sakupi desetine njih, neće se kretati velikim udaljenostima s njima. Kada se ona  baci, njena eksplozija izaziva izliv energije koji igrača gura napred ili u vazduh nekoliko metara.

S druge strane, neki igrači su očekivali da će se Grapple Glove vrati u Fortnite, s obzirom na nedavne procurele informacije. Baš kao i ODM Gear ili Web-Shooters, ovaj predmet bi omogućio igračima da se ljuljaju s mesta na mesto i brzo kreću kroz mapu. Čini se da Epic Games pokušava da pronađe srednje rešenje; želi da igračima pruži korisne predmete za pokretljivost kako bi im pomogli da se kreću, ali ne želi da mehanika Storm Circle-a postane nevažna zbog previše opcija.

Fortnite je trenutno dostupan na mobilnim uređajima, PC-u, PS4, PS5, Switch-u, Xbox One-u i Xbox Series X/S-u, pa ukoliko još niste zaigrali ovu igru, sad znate gde vam je sve dostupna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top