Nintendo Switch

Capcom ukupno prodao preko 500 miliona igara

FOTO: Capcom

2023. godina predstavlja 40. godišnjicu japanske kompanije Capcom. Do sada su godinu dobro iskoristili, objavivši dva visoko ocenjena naslova u 2023. godini u obliku Resident Evil 4 Remake i najnovijeg Street Fighter 6. U znak proslave godišnjice izdavača, objavili su niz zanimljivih činjenica – uključujući da su prodali preko 500 miliona igara.

Kao deo proslave svoje 40. godišnjice, Capcom je objavio infografiku koja ističe njihove mnoge uspešne franšize kao i koliko su igara prodali tokom poslednje 4 decenije.

Prema Capcomu, sa preko 307 naslova i 230 zemalja/regija izdavač je uspeo da proda ukupno preko 500 miliona jedinica. Govoreći o ovoj ogromnoj prekretnici, izdavač je rekao: “U Capcomu radimo više od samog pravljenja igara; mi smo kreatori zabavne kulture, razvijajući visoko kreativan sadržaj koji uzbuđuje i oduševljava.” Nastavljaju: “Od 1983. godine koristimo naše svetski vodeće snage razvoja softvera kako bismo kreirali naslove popularne u Holivudu i e-sports areni kao kod kuće.”

Capcom je zaključio rekavši: “Danas smo više nego ikada odlučni da pomognemo da svet postane srećnije mesto tako što ćemo pružiti neuporedivu zabavu fanovima širom sveta. Zaista smo zahvalni što smo dostigli takvu veliku prekretnicu, a sve to zahvaljujući vašoj stalnoj podršci.”

Naravno, kada se uzme u obzir činjenica da se Minecraft približava prodaji od 250 miliona primeraka, ukupna prodaja Capcomove biblioteke deluje prilično mala. Međutim, bez obzira na to što je GTA V samostalno prodao 180 miliona jedinica, 500 miliona primeraka je svakako vredno slavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top