Vesti

Xbox Series X konzola poskupljuje zajedno sa Xbox Game Pass pretplatom

FOTO: Microsoft

Microsoft je objavio da će povećati cenu Xbox Series X konzole i Xbox Game Pass pretplate.

U avgustu će cena konzole porasti u većini zemalja, osim u SAD-u, Japanu, Čileu, Brazilu i Kolumbiji. Cene Game Pass-a će porasti u julu u većini tržišta, osim u Norveškoj, Čileu, Danskoj, Švajcarskoj i Saudijskoj Arabiji.

Kari Perez, šefica komunikacija za igre u Microsoftu, rekla je da su se držali svojih cena za konzole mnogo godina i da su ih prilagodili kako bi odražavale konkurentne uslove na svakom tržištu.

Prema izveštaju portala The Verge, počev od 1. avgusta Xbox Series X koštaće £479.99 u Velikoj Britaniji, €549.99 na većini evropskih tržišta, $649.99 u Kanadi i $799.99 u Australiji. Cena Xbox Series S neće se menjati ni na jednom tržištu. Od 6. jula mesečna cena pretplate na Xbox Game Pass za konzolu će se povećati sa $9.99 na $10.99. U isto vreme cena Xbox Game Pass Ultimate će se povećati sa $14.99 mesečno na $16.99. Cena PC Game Pass-a se neće menjati.

Odluka o povećanju cene konzole sledi sličan potez Sonija, koji je prošlog avgusta podigao cenu PS5 do 12.5% u brojnim zemljama. Nova cena Microsoftovog Xbox Series X će biti ista kao cena PS5 u Velikoj Britaniji, Evropi, Kanadi i Australiji. Xbox takođe je povećao cenu svojih igara prvog reda sa $60 na $70 ove godine počevši od maja sa Redfall.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top