Vesti

Sega će možda oživeti još starih klasika

Konačno, Sega se setila da ima i druge serijale osim Sonica i oživljava igru Samba de Amigo posle 15 godina. Sega je dugo vreme svoje likove iz Dreamcast serijala igara svela na sporedne uloge, dajući im mesto u timskim igrama sa Sonicom ako im se posreći. Ali sa izlaskom igre Samba de Amigo: Party Central za Nintendo Switch 29. avgusta ove godine, fanovi se nadaju da će se još klasičnih igara vratiti iz mrtvih.

Još bolje, Sega je svesna ovih osećanja i nostalgijom među fanovima. U razgovoru sa VGC-om, kreativni direktor Sonic Team-a, Takashi Iizuka, nagoveštava da će biti još oživljavanja serijala i da je Sega nedavno “povećala kapacitete i zaposlila mnogo ljudi”, te da ćemo uskoro “čuti o ovakvim naslovima”.

Prema kraju intervjua, Iizuka je upitan o projektima Segae izvan Sonica, posebno sada kada je on toliko zauzet. Iako Iizuka ne može puno da otkrije, zvuči optimistično da će klasični fanovi Sega-e biti oduševljeni.

“Danas sam kreativni direktor za Sonic the Hedgehog, tako da sam potpuno usredsređen na tu stranu posla”, kaže Iizuka. “Ne mogu baš govoriti za ostale, ali Sonic Team u Japanu se sve više razvija i nedavno je zaposlio mnogo ljudi – više nego ikad. Tako da postoji mogućnost da ćete uskoro čuti o ovakvim naslovima.”

Pa, to svakako nije “ne” niti nam skreće pažnju na drugu stranu. Iako ne zvuči kao da bismo sutra mogli očekivati remake igre Nights, Sega svakako sprema nešto sa svojim većim timom – nešto što se nadamo da je povezano sa dugo zapostavljenim serijalom igara koji zaslužuje malo pažnje.

Naravno, Iizuka može da misli na izveštaje iz prošle godine koji su naveli da Sega oživljava i igre Crazy Taxi i Jet Set Radio. Još uvek nismo dobili zvanične potvrde, ali Jet Set Radio će dobiti crossover sa igrom Roller Champions, tako da Sega razmišlja bar o tom serijalu. Obe igre imaju potencijal kod modernih igrača i sigurno bi bile dobrodošle među starijim fanovima koji su ostali verni od vremena Dreamcast konzole.

Postoje i drugi kandidati za nove igre ako se ovo ne odnosi na glasine o Crazy Taxi i Jet Set Radio. Space Channel 5 i ChuChu Rocket bi obe igre mogle dobiti pažnju, pošto se retko pojavljuju izvan igara kao što su Sonic and Sega All-Stars Racing naslovi. Prva igra čak dobija i film, pa bi to bio odličan trenutak za novu igru – nadamo se da će ovaj put biti bez VR verzije, za razliku od izdanja iz 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top