PC

Square Enix započeo optimizaciju Final Fantasy 16 za PC

FOTO: Square Enix

Final Fantasy 16 je sada zvanično dostupan za vlasnike PS5 i odbrojavanje do PC verzije je zvanično počelo. Nakon lansiranja na PS5, producent Naoki Yoshida je podsetio fanove da je PC verzija zaista na putu.

Govoreći na Square Enix live streamu, Yoshida je objasnio da je PC verzija još uvek u razvoju i da joj je potrebno mnogo optimizacije kako bi se uskladila sa PS5 verzijom. Na primer, tim još uvek mora da smanji vreme učitavanja kako bi omogućio trenutne tranzicije između lokacija i prelazak između međuscena i gejmpleja.

Kao što je PCGamer istakao, Yoshida kaže da tim nije “imao vremena da optimizuje PC verziju”, tako da još uvek ima veliki posao koji treba obaviti. Yoshida kaže da će “deliti više informacija o PC verziji kada dođe pravo vreme”.

Već imamo dobru ideju kada će Final Fantasy 16 stići. Prethodna izdanja poput Final Fantasy 15 i Final Fantasy 7 Remake Intergrade su stigla na PC oko godinu dana nakon njihovog lansiranja na konzolama. Yoshida je ranije potvrdio da će razvoj PC verzije Final Fantasy 16 trajati duže od šest meseci, imajući to u vidu, mislim da bi trebalo očekivati da će PC verzija biti objavljena negde između marta i juna 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top