Vesti

Zmaj Spyro se možda vraća na jedan neočekivan način

Nakon nekoliko godina izvan gejming scene, zvezda Spyro the Dragon bi mogla da se vrati kao gostujući lik u igri Crash Team Rumble. Pre nego što je stekao veće priznanje za svoj rad na serijalu Ratchet and Clank i Marvelovom Spider-Manu, razvojni studio Insomniac se proslavio prvim Spyro the Dragon igrom za originalnu PlayStation konzolu 1998. godine. Ovaj cinikastični ljubičasti reptil brzo je postao jedan od zaštitnih znakova PlayStationa, iako će Spyro kasnije preći na druge platforme. Na putu, Spyro je dobio brojne nastavke, bio je protagonist ozbiljnijeg reboot serijala u Legend of Spyro trilogiji i stvorio franšizu spin-off igara Skylanders.

Međutim, magični plamen Spyroa se brzo ugasio, a franšiza je ušla u dug period mirovanja koji je samo kratko prekinut izlaskom Spyro Reignited Trilogy 2018. godine. Ova kolekcija remastera Spyro igara koje je razvio Insomniac bila je dovoljno uspešna da izazove nagađanja o novoj avanturi sa ovim hrabrim zmajem, a nedavno je to dodatno podržano kada je Activision ažurirao svoj društveni medij da uključi Spyroa ranije ove godine. Iako još uvek nema zvanične potvrde o razvoju nove Spyro the Dragon igre, moguće je da će se on neočekivano vratiti uz pomoć drugog PlayStation legendardnog lika.

Korisnik Twittera i YouTuber KrystalVixon, koji se bavi tematikom Spyroa, nedavno je primetio neke zanimljive detalje u konceptualnoj umetnosti i inauguracijskom Battle Pass-u igre Crash Team Rumble koji ukazuju na mogući gostujući nastup Spyroa u novom besplatnom višeigračkom “battle royale” modu Crash igre. U pozadini “Dragon Vision” banera, koji će biti otključan na 71. nivou Battle Pass-a, mogu se videti dve statuete kristalnih zmajeva koje podsećaju na one iz prve Spyro the Dragon igre. Sam naziv “Dragon Vision” takođe može biti naznaka prisustva Spyroa, ali treba napomenuti da su se zmajevi već pojavljivali u serijalu Crash Bandicoot.

Ovo ne bi bio prvi znak da bi Spyro the Dragon mogao da se pojavi u igri Crash Team Rumble. Banner na zvaničnoj veb stranici igre prikazivao je embleme likova koji su izostavljeni iz prvobitnog izdanja Crash Team Rumble – uključujući krilo koje podseća na Spyrovo i ogrlicu koja bi mogla predstavljati dugogodišnjeg neprijatelja zmaja, Riptoa.

Ako se Spyro the Dragon zaista pridruži Crash Team Rumble, to bi bilo veoma prikladno s obzirom na zajedničku istoriju između njega i njegovog narandžastog prijatelja. Osim što su obe maskotae debitovale na originalnoj PlayStation konzoli pre nego što ih je preuzeo Activision, Crash i Spyro su se već nekoliko puta preplitali zahvaljujući igri Skylanders i seriji spin-off igara za Game Boy Advance tokom početka 2000-ih. Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, Spyro the Dragon bi konačno mogao da se vrati u svet video igara – barem u sporednoj ulozi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top