Vesti

Da li nam to stiže Red Dead Redemption Remastered?

Dugo traženi remaster igre Red Dead Redemption možda konačno stiže, kako sugeriše novi otkriveni regulatorni dokument. Ovaj “naslov”, u stvari ova verzija, dolazi manje od godinu dana od kad je Red Dead Redemption postao neigriv na PS4 i PS5 nakon što je uklonjen sa streaming servisa PS Now.

Objavljen u maju 2010. godine, Red Dead Redemption je jedna od najviše hvaljenih igara za sedmu generaciju konzola. Iako nikada nije prenet sa PS3 i Xbox 360 konzola, bio je dostupan putem PS Now servisa tokom perioda od šest godina, sve do kraja 2022. godine. Njegovo uklanjanje sa tog servisa je Xbox Series X/S konzole ostavilo kao jedine moderne sisteme na kojima se može igrati Red Dead Redemption, budući da Microsoft-ove konzole devete generacije mogu emulirati njegovu verziju za Xbox 360. Između takvog stanja stvari i činjenice da ljudi i dalje igraju originalni Red Dead Redemption Online, mnogi fanovi su godinama tražili pravi remaster.

Ti apeli bi zapravo mogli postati stvarnost u bliskoj budućnosti, pošto je Red Dead Redemption upravo dobio klasifikaciju od Južno-korejskog odbora za ocenjivanje i administraciju igara (GRAC) 27. juna. Matična kompanija Rockstar, Take-Two Interactive, je originalno podnela zahtev za ocenjivanje 15. juna, a GRAC je odlučio da održi originalnu oznaku igre kao namenjenu odraslima koja je izdata 2010. godine. Novo otkrivena klasifikacija samo pominje neimenovanu konzolnu verziju igre, iako to ne isključuje mogućnost za port na PC.

Na primer, Grand Theft Auto: The Trilogy – Definitive Edition je dobio ocenu od GRAC-a 30. septembra 2021, samo nekoliko dana pre nego što je Rockstar zvanično najavio tu kolekciju remastera, a nekoliko nedelja pre njenog izlaska na tržište 11. novembra. Taj poseban izlazak nije prošao baš dobro, što je naglašeno činjenicom da je Rockstar morao da se izvini zbog GTA trilogije zbog toga kako su je i igrači i kritičari loše ocenili. I dok će to verovatno probuditi skeptičnost kod nekih fanova u vezi sa izgledom za remaster Red Dead Redemption, ova novo otkrivena klasifikacija sugeriše da bi takav izlazak mogao ipak da se dogodi.

Osim što je otkrio još jedan neverovatan prodajni uspeh Grand Theft Auto serijala, najnoviji finansijski izveštaj kompanije Take-Two je takođe otkrio da su igre iz serijala Red Dead Redemption dostigle 75 miliona prodatih primeraka do 31. marta, pri čemu je RDR2 odgovoran za više od dve trećine te cifre nakon što je isporučio dodatnih 3 miliona jedinica u prvom kvartalu 2023. godine. S obzirom na takav nastavak uspeha, može se reći da je interesovanje za franšizu i dalje ostaje prilično visoko, tako da potencijalni remaster Red Dead Redemption ne bi trebao imati problema da pronađe svoju publiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top