PC

Šef Playstation brenda otkriva da veliki broj izdavača mrzi Xbox Game Pass

FOTO: Xbox

Jim Ryan, šef Sony Interactive Entertainment (SIE), tvrdi da su izdavači protiv modela pretplate kakav je Xbox Game Pass.

Ryan je govorio tokom video svedočenja emitovanog u utorak tokom Microsoftovog tekućeg sudskog slučaja protiv Federalne trgovinske komisije SAD. Komisija pokušava da blokira predloženu akviziciju Activision Blizzard-a od strane Xbox proizvođača u vrednosti od 69 milijardi dolara.

Tokom svog svedočenja, Microsoftov advokat je pitao Rajana o komentarima koje je dao PlayStation investitorima na sastanku. Sastanak se održao oko mesec dana nakon što je Microsoft objavio planove za kupovinu Call of Duty developera u januaru 2022. godine.

Prepričavajući diskusiju, Microsoftov advokat je rekao da je Ryan rekao investitorima da je Game Pass “naterao njih da naprave veliku akviziciju”.

Ryan je navodno nastavio: “Razgovarao sam sa svim izdavačima i oni jednoglasno ne vole Game Pass jer uništava vrednost.”

“Da li je to bilo tačno u to vreme?” upitao je advokat.

“Verujem da je to bilo tačno,” odgovorio je Ryan.

“Rekli ste da ste razgovarali sa svim izdavačima – jeste li?” pritisnuo je Microsoftov advokat.

“Razgovaram sa izdavačima sve vreme, i ovo je vrlo često zastupljeno mišljenje tokom mnogo godina kod izdavača,” odgovorio je Ryan.

Nasuprot tome šta izdavači misle (prema šefu Playstationa) Xbox Game Pass je lansiran u junu 2017. godine i postao je centralni deo Microsoftovog poslovanja u oblasti igara. Privukao je preko 25 miliona pretplatnika do januara 2022. godine, prema kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top