Vesti

10 igara koje možete preći za 10 sati (i manje)

Igre s ogromnim otvorenim svetovima, raznolikim mehanikama i dodatnim sadržajem imaju snažnu bazu fanova, ali takođe zahtevaju puno vremena koje bismo mogli provesti igrajući nekoliko drugih cenjenih igara.

AAA igre sa kratkim trajanjem i jednostavnim mehanikama su retke u poslednjih nekoliko godina, ali nezavisne igre, iz nužde zbog ograničenih budžeta, nastavljaju pružati kratka i ponovljiva iskustva. Osim toga, nedavni remakeovi igara poput Resident Evil i Dead Space pružaju modernizovane verzije dobro tempiranih AAA naslova iz prošlosti.

10. Resident Evil 2 (Original + Remake)

Iako mnoge igre iz serijala Resident Evil su odlični kandidati za ovaj popis, RE2 je ključni deo franšize. Za klasik iz 1998. godine je prvobitno igračima trebalo oko 6-7 sati za završetak, a iako remake donosi neka poboljšanja, većini će igrača i dalje biti potrebno oko 8-10 sati za završetak igre. Dodajte tome mogućnost ponovnog igranja sa dva različita lika (koji mogu pristupiti različitim područjima) i dodatne scenarije, igračima ostaje mnogo toga da rade nakon završetka glavne priče.

Međutim, treba napomenuti da ovo zavisi od stila igre igrača; ako igrač igru igra vrlo sporo, često umire ili jednostavno provodi puno vremena istražujući, mogu očekivati da će im trebati sat ili dva više.

Ova gra je idealna za obožavaoce ovih igara:

  • Survival Horror
  • Resident Evil
  • Istraživanje

9. Mirror’s Edge

Smeštena na donjem kraju vremena igranja, igrači mogu očekivati da će završiti Mirror’s Edge za oko 6 sati. Njena snažna fokusiranost na slobodu kretanja čini je odličnom igrom za obožavaoce parkoura i/ili platforminga, jer će igrači više vremena provoditi trčeći od loših momaka nego boreći se protiv njih.

Za obožavaoce sledećih igara:

  • Prvo-lice platformiranje
  • Brza igra
  • Trka vremena

8. INSIDE

Za razliku od mnogih igara na ovom popisu, čak i oni koji provode puno vremena sa INSIDE vrlo verovatno neće provesti više od 5 sati sa igrom. Razvijena od strane autora igre LIMBO, ova puzzle-platformer igra je puna atmosfere, interesantnih zagonetki, intrigantne priče i hvale vrednog dizajna zvuka.

U igri, igrači preuzimaju ulogu tihih protagonista koji se kriju i pokušavaju da se probiju kroz različite okruženja. Tokom kratkog trajanja igre, igrači će platformirati do soba sa zagonetkama koje su pozadinske kulise prelepih minimalističkih pejzaža. INSIDE takođe ima tajne i više završetaka, što doprinosi mogućnosti ponovnog igranja i omogućava igračima da više izvuku iz nejasne, ali efektne priče igre.

Za obožavaoce:

  • Nejasne priče
  • Puzzle-platforming
  • Jednostavne igre

7. Endoparasitic

Ova survivor horor igra sa pogledom odozgo, koju je razvio YouTuber Miziziziz, ima brzo, ali intenzivno trajanje. Igra ima jedinstvenu mehaniku u kojoj igrač mora kontrolisati maničnog istraživača kojem je ruka brutalno odsečena na početku igre i to može uraditi samo koristeći miša. Igra najbolje koristi ovu mehaniku tako što igrače prisiljava da ručno opreme i ponovno napune oružja koristeći jedan jedini ud kojim upravljaju.

Igrači mogu završiti igru za manje od 5 sati najviše, ali sa podrškom za modove i novim režimom rogue-like koji je u pripremi, igra i dalje ima impresivnu ponovnu igrivost i pažnju.

Za obožavaoce:

  • Survival Horror
  • Jedinstvena mehanika igre
  • Minimalistička grafika

6. Left 4 Dead 2

Razvijena i objavljena od strane Valve-a, ovaj renomirani nastavak igre ima konzistentnu bazu igrača od svog uspešnog lansiranja zahvaljujući svojoj uzbudljivoj kooperativnoj igri i podršci za Steam modove. Iako igra ima puno sadržaja, igrači koji se fokusiraju na prelazak različitih kampanja trebali bi moći završiti igru za oko 10 sati.

Za one koji nisu upoznati, igrači preuzimaju ulogu jednog od četiri preživela usred izbijanja zombi apokalipse. Igra je podeljena na manje nivoe pod nazivom “Kampanje”. Svaka kampanja traje otprilike 30-60 minuta, što je savršen izbor za kraće ili duže večeri igranja sa prijateljima.

Za obožavaoce:

  • FPS igre iz prvog lica
  • Kooperativne igre
  • Arkadna akcija

5. Dusk

Kreiran od strane popularnog razvojnog programera Davida Szymanskog i objavljen od strane nezavisnog studija New Blood Interactive, Dusk je neprekidno retro-akciono iskustvo od početka do kraja. Dusk ima 33 nivoa (11 nivoa po ‘Epizodi’) i većini igrača (koji ne istražuju svaki skriveni kutak) će trebati oko 10 sati da ga završe.

Igra se oslanja na “boomer shooter” igre prošlosti koje se baziraju na kretanju, pre svega uzimajući uticaj iz igre Quake. Obožavaoci starih pucačina sigurno će potrošiti više vremena nego što je potrebno.

Za obožavaoce sledećih naslova:

  • Stare pucačine
  • Istraživanje
  • Tajne

4. Dishonored

Kao jedan od najvećih hitova studija Arkane, Dishonored je stekao odličnu reputaciju kao kompaktno i pristupačno iskustvo , nešto što su igre koje su ga inspirisale, po mišljenju mnogih, propustile postići.

Kao i mnoge igre na ovom popisu, trajanje igre Dishonored zavisi u velikoj meri od stila igre i ciljeva svakog igrača; mnoge, ako ne i sve, Dishonoredove nivoe karakteriše visok broj varijabli sa više pristupa, a to je osim igračevih sposobnosti, opreme i moralnih izbora. Ipak, iskusni igrači bi trebali moći završiti igru za 10 sati ili manje ako se fokusiraju na završetak glavne priče.

Dishonored je idealan za one koji vole ove igre:

  • Skriveno kretanje
  • Immersive simovi
  • Steampunk

3. Halo 2

Kada su snažne narativne kampanje bile fokus AAA studija, franšiza Halo je bila zaštitno lice Microsoftove Xbox konzole, i to s dobrim razlogom. Halo 2 ne samo da pruža akciju arkadnih FPS igara, već i priču bogatu jedinstvenim i neverovatnim likovima. Osim toga, igra takođe ima mogućnost split-screen kooperativnog igranja, što neke nove AAA igre sve više izbacuju, poput Warhammer 40,000: Dark Tide, koja je verovatno žrtvovala lokalno kooperativno igranje zbog svojeg samo-onlajn formata.

Iako se fanovi franšize Halo često raspravljaju o tome koja igra je najbolja, kampanja Halo 2 verovatno pruža najviše raznovrsnosti misija, a opet održava kompaktno, ali zadovoljavajuće trajanje igre. Igrači mogu očekivati da će završiti igru za oko 9-10 sati, ovisno o njihovom iskustvu s FPS igrama i nivou težine na kojem igraju.

Za obožavaoce ovih igara:

  • FPS igre iz prvog lica
  • Bogata narativna iskustva
  • Kooperativne igre

2. Firewatch

Razvijena od strane Campo Santo-a, ova avanturistička igra pruža igračima prelepe pejzaže šumske divljine, intrigantnu priču i emocionalnu vezu između igrača i glavnog lika. Igrači preuzimaju ulogu vatrogasca Henryja, koji je dodeljen kao čuvar vatrogasnog tornja u Wyomingu. Iako igra nema klasične mehanike borbe ili izazovne zagonetke, ona nadoknađuje to sa svojom atmosferom, dijalogom i pričom.

Igrači mogu očekivati da će završiti Firewatch za oko 4-6 sati, zavisno o brzini kojom se kreću kroz okruženje i koliko vremena provode istražujući i upijajući atmosferu igre.

Za obožavaoce:

  • Avanturističke igre
  • Priča i atmosfera
  • Interakcija sa likovima

1. Journey

Razvijena od strane thatgamecompany, Journey je iskustvo koje se često opisuje kao umetničko delo. Igra nema dijalog, a priča se prenosi kroz vizuelnu naraciju i emotivnu vezu između igrača i drugih anonimnih igrača s kojima se susreće tokom putovanja. Journey je kratka igra, ali snažno emotivna, koja traje između 2 i 3 sata.

Igrači preuzimaju ulogu putnika koji se kreće kroz prelepe pejzaže, istražujući tajanstvenu pustinju. Iako igra nudi neke zagonetke i izazove, fokus je na emotivnom putovanju i povezivanju sa drugim igračima putem jedinstvene online komponente.

Za obožavaoce:

  • Emotivna iskustva
  • Artističke igre
  • Online multiplayer

Navedene igre nude odlične mogućnosti za igrače koji traže iskustva koja se mogu završiti za relativno kratko vreme, a opet pružaju zadovoljavajuću i zanimljivu igru. Ovo vam mogu biti igre koje možete da odigrate i pređete za vikend, za neki slobodan dan ili bilo kad to želite. A u njima ćete zasigurno uživati.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top