Vesti

Kad nam stiže Silent Hill 2 remake?

Voice actor Luke Roberts, koji će tumačiti lik Jamesa Sunderlanda u remakeu igre Silent Hill 2, očigledno je dao neku kao naznaku o datumu izlaska dugo očekivanog naslova. Glasine ukazuju da je remake Silent Hill 2 blizu završetka, ali ova naznaka ukazuje da će igrači još malo morati da sačekaju.

Poslednjih nekoliko godina je bilo neverovatno i odlično za fanove horor remastera i horora generalno. Capcom je postigao ogroman uspeh sa remakeom svog kultnog serijala Resident Evil, pri čemu je svaki naslov bio izuzetno dobro prihvaćen. Nadamo se da će Konami i Bloober Team postići isti uspeh sa Silent Hill 2. Iako su ove franšize sigurno različite na mnogo načina, neosporno je da postoji značajan preklapajući skup igrača. 

Na mnoge načine, Capcom je obavio svoj dio posla tako što je ponovno uspeo probuditi uzbuđenje igrača za horor igre koje su jedan duži period bile “ghostovane” od igrača, čime je savršeno pripremio teren za Bloober Team. Sada sve što studio mora učiniti je da postigne uspeh sa Silent Hill 2.

Veest dolazi sa video igračkog foruma ResetEra, gde je korisnik navodno direktno porukom upitao Robertsa na Instagramu kada će biti obavljen Silent Hill 2. Njegov odgovor bio je kratak, ali sladak: “Verujem da će biti početkom sledeće godine…”. Samo nekoliko nedelja ranije, procureo je datum izlaska –  29. septembar za remake Silent Hill 2, što se kosi sa Robertsovom porukom. Treba napomenuti da je taj datum došao sa internetske stranice, gde se često koriste privremeni datumi umesto stvarnih datuma izlaska. Ako je poruka od Lukea Robertsa stvarna, igrači bi trebali biti skloni verovati mu, jer bi glumac protagonist igre verovatno trebao imati neku predstavu o tome kada će se igra objaviti.

Datum Silent Hill 2

Iako je datum kasniji nego što su mnogi očekivali, ima smisla. Od kada je remake Silent Hill 2 prvi put najavljen trejlerom u oktobru 2022. godine, Bloober Team još uvek nije imao nikakav službeni marketing za igru. Ako bi trebao biti objavljen ove godine, kako su mnogi fanovi pretpostavljali, očekivao bi se veći marketinški pritisak do sada. Naravno, nijedne dve igre nisu iste, i razvojni tim može jednostavno imati drugačiji pristup, ali izlazak ove igre ove godine postaje sve manje verovatan.

Bez obzira na to kada igra bude objavljena, dobro je videti Silent Hill ponovno oživljen. Poslednje izdanje u serijalu bio je Silent Hill: Downpour, koje je izašlo još davne 2012. godine. Nakon što nije bilo ničega od P.T. igre 2014. godine, igračima se može oprostiti što su pomislili da je Silent Hill zauvek nestao. Ali s Silent Hill F u budućnosti, čini se da je Konami ponovno posvećen Silent Hillu.

Silent Hill 2 trenutno se razvija za PC i PS5 i nadamo se da će ona što pre ugledati svetlost dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top