PC

Activision-Blizzard se uklanja sa berze u susret Microsoftovoj kupovini

FOTO: Activision

Ranije ove nedelje, američki sudija je presudio protiv zahteva FTC-a za privremenu zabranu Microsoftove akvizicije Activision Blizzard grupe. U presudi, sudija je naveo da FTC jednostavno nije pružio dovoljno dokaza da dokaže “teoriju štete”. Sada se Microsoft priprema da zatvori posao, a Activision Blizzard će biti uklonjen sa berze u ponedeljak naredne nedelje.

Nasdaq je objavio u saopštenju za štampu da planira da ukloni svoje kotiranje za Activision Blizzard u ponedeljak 17. jula, jedan dan pre roka da Microsoft završi akviziciju. Mesto Activision Blizzard na Nasdaq Index će zauzeti druga kompanija, The Trade Desk Inc.

Ovo u suštini potvrđuje da se Microsoft priprema da zatvori akviziciju do sledeće nedelje. Kako FTC nije obezbedio privremenu zabranu, gigantu iz Redmonda će zakonski biti dozvoljeno da završi akviziciju, iako FTC kasnije može pokrenuti pravnu akciju kako bi pokušao da natera kompanije da se razdvoje.

Ovo takođe pokazuje da Microsoft planira da zatvori uprkos blokadi dogovora od strane britanske Competition and Markets Authority. Microsoft trenutno vodi novi krug razgovora sa CMA ovе nedelje i pauzirao je postupke žalbe u nadi da se može postići dogovor sa CMA, koji se primarno odnosi na cloud gaming sektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top