PC

Deceniju stare Call of Duty igre popularnije nego ikada

FOTO: Activision

Pre nekoliko dana je otkriveno da Call of Duty igre starije generacije doživljavaju porast popularnosti nakon što je Activision primenio opšte popravke na nizu servera za ove starije naslove. To je dovelo do toga da se stotine hiljada igrača vraćaju na stare, gotovo potpuno napuštene platforme kako bi potražili neko retro-bazirano uživanje u Call of Duty franšizi.

Navodno, ove ispravke su primenjene na nizu Call of Duty naslova iz XB360 ere, od Modern Warfare 2 (2009) do Black Ops (2010) – i igrači to vole.

Sada postoje tvrdnje koje kruže da su ove igre vraćene u život u pripremi za njihovo dodavanje na Xbox Game Pass kao deo akvizicije Microsoft x Activision, ali to je nagađanje u ovom trenutku.

Za neke, može se tvrditi da je “zlatno doba” Call of Duty serijala bilo između 2007. i 2012. godine, sa serijalom koji se proteže od Call of Duty 4: Modern Warfare do Black Ops II. Od tada je sve išlo nizbrdo za mnoge starije fanove franšize, i činjenica da se ovi naslovi sada vraćaju na mrežu je ništa drugo nego dobra stvar za one koji su od tada napustili serijal.

Otkriveno je da je posebno u Black Ops, više od 100.000 igrača došlo na mrežu nakon što se vest proširila po prvi put. To je broj koji je nastavio da raste, čak i ako su mnogi tvrdili da ga naduvavaju botovi – što je vrlo verovatno slučaj, nažalost.

Da li ćete uskočiti nazad u Black Ops, Modern Warfare 2 ili nešto poput Black Ops II u skorijoj budućnosti, ako dobijete priliku? Ne zaboravite – mnogi od ovih starih Call of Duty naslova su već kompatibilni sa Xbox One i Xbox Series X/S konzolama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top