Vesti

Resident Evil 4 dobija svoju 2D verziju

Posle Remake-a igre Resident Evil 4, rad Shinji Mikamija je u mislima mnogih igrača. Ali kao i uvek, postoje igrači koji svoju maštu vode još korak dalje. I to je upravo ono što je uradio DooMero!

DooMero, fan Resident Evil 4, ostvario je san mnogih igrača: napravio je 2D side-scrolling verziju Resident Evil 4. On je preoblikovao ceo početak igre Resident Evil 4 kao akcionu igru sa strane, i to je pravo umetničko delo!

Verzija vredna igranja

Ako volite video igre, znate koliko je važan Resident Evil – ne samo za žanr akcionog trilera, već za celu industriju. Mehanike kao što je upravljanje inventarom bili su inspiracija mnogim naslovima.

Zbog toga, igra ima neverovatan broj fanova iza sebe. Ali ako moramo izabrati jedan naslov koji je najpopularniji među igračima, to bi bio Resident Evil 4. I Remake koji je izašao ove godine naterao je mnoge igrače da se vrate ovoj neverovatnoj igri. Jedan od njih bio je DooMero. On je programer koji već duže vreme eksperimentiše sa gzdoom-om praveći različite modove. Njegov najnoviji projekat je 2D side-scrolling verzija Resident Evil 4. I nakon nekoliko meseci razvoja, konačno je objavio preko 30 minuta gameplay-a.

Kao što smo očekivali, to je pravo remek-delo. Međutim, kao što je slučaj sa Remake-om igre The Simpsons: Hit & Run, možda nećemo moći da je zaigramo. Ipak, neverovatno je videti maštu i veštinu mnogih programera u stvaranju ovakvih umetničkih dela!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top