Vesti

Hasbro želi da Microsoft vrati starije Transformers igre kada kupi Activision

Activision je tokom godina napravio mnoge omiljene licencirane igre, od kojih su većina izgubljene u vremenu. Sa Microsoftom koji sada treba da stekne Activision ove godine, postoji neka nada da ćemo videti povratak nekih klasičnih igara. Hasbro se čini posebno zainteresovanim da vrati stare Transformers igre kompanije Activision.

Zbog isteka licenci, stare Transformers igre Activisiona poput Fall of Cybertron, Rise of the Dark Spark, War for Cybertron i Transformers: Devastation su sve nedostupne za kupovinu i nisu igrive na najnovijim konzolama putem unazadne kompatibilnosti. U nedavnom intervjuu, Hasbro je izrazio želju da te igre ponovo vrate u nekom obliku ako se dogovor Microsoft-Activision realizuje.

Govoreći sa Transformers World u intervjuu na SDCC-u, portparol Hasbro-a je rekao da sa dogovorom koji sada ide napred, oni se nadaju da će Xbox „proći kroz sve arhive i svaki hard disk“ kako bi pronašli sve izgubljene igre Activision, uključujući i naslove Transformers-a. Takođe napominju da bi bili dobri dodaci za biblioteku Game Pass, pa je jasno da je Hasbro kao nosilac licence zainteresovan da to učini, jedino što Microsoft stvarno treba da uradi je da ih pozove i utvrdi detalje, iako će prvo morati da završi kupovinu Activision-Blizzard grupe.

Fil Spencer je ranije rekao da bi želeo da vrati niz starijih Activision franšiza nakon preuzimanja. Pored mnoštva starih licenciranih igara, Microsoft bi takođe mogao vratiti franšize poput Guitar Hero-a, Prototype-a i mnoštva drugih.

Microsoft je nedavno produžio rok za svoj dogovor sa Activisionom do sredine oktobra, dajući kompaniji priliku da postigne dogovor sa CMA iz Velike Britanije, jedinim regulatorom na svetu koji je zapravo blokirao dogovor. U SAD-u, FTC je pokušao blokirati dogovor ali im je sud odbio zabranu nakon petodnevnog saslušanja. Žalba na tu presudu takođe je odbijena, dajući Microsoft-u odobrenje za završetak dogovora u SAD-u. Trenutno, Velika Britanija je jedina prepreka koja sprečava realizaciju dogovora nakon što ga je EU odobrio uz uslove na mestu kako bi se osiguralo da kompanije za cloud gaming dobiju jednaki pristup Activisionu i rivalnim proizvođačima konzola dobiju jednaki pristup naslovima poput Call of Duty.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top