Vesti

Igrači zahtevaju otkaz PlayStation piscima i developerima zbog Alanah igranja Xbox Ekskluzive

Sve otkako postoji svet video igara, postojala su i rivalstva između konzola, što je možda intenzivirano danas zbog sveprisutnosti društvenih medija, olakšavajući započinjanje sporova sa kolegama igračima. Iako mnogi od nas smatraju da su takve svađe zabavne, postoje pojedinci koji žestoko brane svoj preferirani gaming sistem.

Nije retkost videti navijače koji traže otpuštanje ili bojkotovanje figura iz industrije na osnovu njihovih recenzija određenih igara. Primera za to je bilo tokom izlaska Starfield, gde je igrač kritikovao nekoliko poznatih recenzenata igara zbog hvaljenja igre. Takva osećanja, iako za mnoge smešna, nažalost, mogu se proširiti na developere igara, koji mogu doživeti protivljenje samo zbog svojih ličnih preferencija u igrama.

Posebno, proslavljena gaming YouTuberka, Alanah Pearce, nedavno je bila kritikovana od strane segmenta PlayStation zajednice zbog podrške Starfieldu, ekskluzivnom za Xbox. Bes je bio pojačan zbog akvizicije Bethesde od strane Microsoft-a 2021. godine, čineći igru nedostupnom za korisnike PlayStation 5. Nemir je rastao jer je Pearce među piscima Sony ekskluzive, God of War Ragnarok.

Pearce je podelila svoje misli o ovome na svom YouTube kanalu, ističući razgovor koji je imala s kreativnim direktorom God of War Ragnarok, Cory Barlogom. Oboje su uživali u Starfield, čineći celokupnu polemiku još trivialnijom. On je, ironično, jedna od figura koje je kritičar pokušao da uključi u kontroverzu.

Iako su debate o konzolama bile deo igračkog leksikona otkako je nastao – bilo da se radi o debatama o Nintendoovom SNES-u protiv Segine Genesis u 90-ima ili današnjim argumentima o PlayStationu protiv Xboxa – važno je razumeti da su ove debate ograničene na mali segment baze igrača. Kao što Pearce naglašava, sama industrija se ne uključuje u ove ‘ratove’; profesionalci često sarađuju u različitim kompanijama tokom svojih karijera.

Pearce je razjasnila: “Kada se velika igra pokrene i postoji veliko nestrpljenje, cela industrija deli to uzbuđenje. Oni u industriji cene čitav svet igara. Aspekti oko kojih se igrači svađaju često nemaju stvarni značaj.”

Zahvaljujući svom istaknutom YouTube kanalu, koji ima 600,000 pretplatnika, Pearce je uspostavila čvrste veze s više igračkih preduzeća. Prepričala je kako joj je, tokom svog mandata u Microsoftu, Sony poklonio PlayStation 4 i kodove za igre. Čak i sada, dok je povezana sa Sonyjem, nastavlja da sarađuje s Microsoftom za svoj kanal. Zanimljivo je da je otkrila kako joj je saradnja sa Sonyjem nametnula određena ograničenja na njen sadržaj u vezi s PlayStationom, dok njene saradnje s Microsoftom i Nintendom ostaju neograničene.

Na kraju, važno je zapamtiti da su igre namenjene zabavi, a konzole su samo sredstva za to. Uživajte u igrama koje izaberete bez trošenja energije na trivijalne stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top