Vesti

Odlaganje datuma izlaska Helldivers 2 nije baš bila tako pametna odluka

Nakon godina oduševljenja igrača igrom Helldivers na PlayStationu i PC, Helldivers 2 iz Arrowhead Game Studiosa konačno je spreman da bude nastavak koji su fanovi nestrpljivo očekivali. Prvi put predstavljen na Sony PlayStation Showcase u maju, Helldivers 2 zamenjuje gornji pogled iz prethodne igre sa perspektivom iz trećeglica. Uprkos promeni ugla, dugo očekivani nastavak izgleda kao da je prepun iste vrste užurbane akcije i suptilnog humora koji su učinili prvi Helldivers hitom među mnogim igračima. Međutim, iako Helldivers 2 može povećati nivo akcije, izmenjeni datum izlaska bi mogao potencijalno predstavljati problem.

Debitantski trejler za Arrowheadovu pucačku igru na bazi tima naveo je prozor lansiranja za 2023. godinu, a nedavne glasine nagoveštavale su izlazak Helldivers 2 u oktobru, ali to se nije dogodilo. Na najnovijem Sonyj State of Play događaju, novi trejler za Helldivers 2 prikazao je više njegove kooperativne igre u trećem licu uz ažurirani datum izlaska 8. februara 2024. Ova odlaganja daju Arrowheadu više vremena da osigura da se nastavak dopadne novim igračima i starim fanovima, ali izlazak samo nekoliko nedelja pre Square Enixovog Final Fantasy 7 Rebirth mogao bi dovesti do toga da Helldivers 2 prođe neprimećeno.

Skoro sve što je do sada otkriveno o Helldivers 2 sugeriše da je Arrowhead odlučan da ga plasira široj publici nego prvu igru. Iako je originalni Helldivers iz 2015. uspeo da pridobije odanu bazu fanova kako na PlayStation tako i na PC tokom godina, nikada nije dobio isti nivo priznanja ili uspeha u prodaji kao neke druge igre iz tog perioda. Promena iz gornje perspektive na tradicionalniju perspektivu trećeg lica jedan je od načina na koji Arrowhead izgleda da pokušava proširiti privlačnost nastavka, dok mračno humoristički ton Helldivers 2 pruža još jedan deo slagalice.

Jedna od stvari koja bi mogla spasiti Helldivers 2 je istovremeno izdanje za PlayStation i PC. Arrowhead možda ima problema u takmičenju sa Squareom u pogledu prodaje na PS5, ali neće se suočiti sa istom konkurencijom na PC. Square je nedavno otkrio da ekskluzivnost za PS5 za Final Fantasy 7 Rebirth traje najmanje do 29. maja 2024, dajući Helldivers 2 priliku da nadoknadi smanjene prodaje na Sony konzoli promovisanjem PC verzije.

Ulazak u direktnu borbu sa Final Fantasy 7 Rebirth može se pokazati kao komplikovana stvar za Helldivers 2, ali to ne znači da je svaka nada izgubljena za ovaj mračno humoristički kooperativni pucač. Pružajući istu vrstu preterane akcije kao i njen prethodnik, i spremnošću da se osloni na prodaju na PC-ju kako bi nadoknadio potencijalno spor početak na PlayStationu, Helldivers 2 još uvek može dokazati da je dostojan konkurent za Clouda i ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top