Vesti

Microsoft je u jednom momentu planirao da kupi Nintendo

Kada je razmatrao kako da proširi svoje globalno poslovanje, Microsoft i njegov odbor direktora su ozbiljno razmatrali mogućnost kupovine japanske kompanije Nintendo.

U email korespondenciji iz 2020. godine između šefa Xboxa Phil Spencera i Microsoftovog komercijalnog direktora marketinga Takeshi Numotoa, ideja je bila razmatrana, pri čemu je Spencer nazvao Nintendo “glavnim sredstvom” za kompaniju.

Spencer je rekao da je razgovarao sa rukovodećim timom Nintenda o budućoj “čvršćoj saradnji”. Međutim, priznao je da se Nintendo nalazi na mestu gde kompanija ne mora da pravi velike poslove poput preuzimanja jer se “nalazi na velikoj gomili novca”.

Dodao je da je bivši član odbora direktora Microsofta nastavio da kupuje akcije Nintenda i da će se zalagati za više od Nintendovih akcija koje bi mogle stvoriti buduće prilike za Microsoft da se uključi.

“Bez tog katalizatora, ne vidim ugao za blisko vreme uzajamno prihvatljivog spajanja Nintenda i MSa i ne mislim da bi neprijateljska akcija bila dobar potez, tako da igramo dugoročnu igru”, rekao je Spencer.

Pored Nintenda, Microsoft je takođe bio zainteresovan za potencijalnu kupovinu Valve-a. Međutim, o tome nije bilo rasprave u email-ovima.

Ovo je bombastičan dan u Microsoftu sa poverljivim emailovima prikazanim iza zatvorenih vrata tokom suđenja kompanije protiv FTC-a koji su slučajno postali dostupni online. Pored razgovora o želji za kupovinom Nintenda, planovi za novi kontroler, sledeću Xbox konzolu i obnovljeni Xbox Series X su svi procureli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top