PC

PS5 se prodaje čak 200% bolje u odnosu na prošlu godinu!

FOTO: Sony

Prodaja video igara i konzola širom Evrope je porasla značajno u odnosu na prethodnu godinu u avgustu.

Prema podacima GSD (preko GamesIndustry.biz), prošlog meseca je u Evropi prodato oko 10,7 miliona igara AAA formata.

Ovo je porast od skoro 29% u odnosu na avgust 2022. godine, a to je bez uzimanja u obzir popularne igre Baldur’s Gate 3 (jer GSD ne dobija podatke o prodaji od izdavača Larian).

Prodaja konzola takođe je skočila prošlog meseca, sa prodajom hardvera većom za 67% u Evropi u poređenju sa avgustom 2022. godine.

Ovo se uglavnom može zahvaliti PS5, koji je prošle godine još uvek patio od nestašice zaliha, ali sada je dostupan u izobilju i nedavno je imao niz promotivnih cena. U poređenju sa avgustom 2022. godine, prodaja PS5 hardvera skočila je za 197% u avgustu 2023. godine.

Sa Baldur’s Gate 3 koji se ne računa, najprodavanija igra u Evropi prošlog meseca bila je FIFA 23, a sledi i dalje neverovatno popularni Grand Theft Auto 5. Ova poslednja je imala skok prodaje za 40% u poređenju sa prošlim avgustom.

Kada su u pitanju izdanja za jednu platformu, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom se prodao više od bilo koje druge igre, a sledi Mario Kart 8 Deluxe.

Najprodavanije novo izdanje (opet, ne računajući Baldur’s Gate 3) bio je Armored Core 6, koji je bio četvrta najprodavanija igra u Evropi prošlog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top