Vesti

EA Sports FC 24 premašio FIFA 23 po prodaji

U maju prošle godine, EA je najavio da više neće sarađivati sa FIFA za svoje godišnje fudbalske naslove, pri čemu je dugogodišnji FIFA serijal sada preimenovan u EA Sports FC. Iako su postojale zabrinutosti da bi raskid sa imenom FIFA mogao dovesti do nižih prodaja, to se ne čini da je slučaj – sa EA Sport FC 24 koji je do sada premašio prošlogodišnji naslov za 25%.

Kako izveštava Financial Times, preimenovani serijal EA Sports FC izgleda da je imao snažan početak, pri čemu je izdanje iz 2024. godine već premašilo prošlogodišnji unos za 25% kada je reč o prodaji u ranom pristupu (6,8 miliona kopija).

Vredi napomenuti da je ovogodišnji period ranog pristupa mnogo duži od prethodnih unosa, sa EA Sports FC 24 koji nudi nedelju dana ranog pristupa u poređenju sa prošlogodišnjim FIFA 23 (koji je nudio samo 3 dana ranog pristupa).

Navodno, EA je plaćao oko 150 miliona dolara godišnje za licencu FIFA, pa je iznenađujuće videti da rebranding ne samo da im štedi preko 100 miliona dolara, već i pozitivno utiče na prodaju. Biće zanimljivo videti da li je ovo jednokratna stvar, ili EA zaista više ne treba ime FIFA kako bi uspeo i rastao sa svojom fudbalskom simulacijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top